Koningsdag met je kind

Ja of nee? Want hoe je het ook went of keert, het is toch net even anders dan wanneer je een bootje vol hebt met leuke vrienden die allemaal snappen wat Koningsdag inhoudt; namelijk veel te veel mensen, veel te veel drank, veel te harde muziek op een veel te kleine plek. Maar wel veel gezelligheid, ongeorganiseerde drukte en veel plezier. Als je met je kind gaat, gaat dat net wat anders. Drukte, harde muziek en ongeorganiseerd is voor kinderen nou eenmaal geen goed recept…
Voordeel; je bent toch vroeg wakker dus je kan je kind bij manlief laten en in de vroege uurtjes naar de rommelmarkt in Zuid fietsen! Hier wat praktische tips hoe je zo’n dag als deze het beste kunt overleven…

Iedereen is in het oranje… dus je kind is makkelijk te herkennen!! 😉

Daarom wellicht handig om hem, naast een oranje touch, iets herkenbaars aan te geven. Denk aan die leuke kroon die gemaakt is op de crèche/school of een felgekleurde broek of jas.
Want hoe vaak gebeurt het wel niet; je kijkt twee seconden de andere kant op en POEF, weg is ‘ie. Normaal is dat al erg stressvol, laat staan als je tussen 60.000 mensen op een vrijmarkt staat.

Polsbandje met jouw telefoonnummer!

Mocht het nu toch zo zijn dat je je kind kwijtraakt, dan is het wel zo handig als je gebeld kan worden als je kind merkt dat ie je kwijt is. Leer je kind te vragen of iemand(sommigen ouders leren hun kind liever een vrouw aan te spreken…)  zijn papa of mama kan bellen en laat hem wijzen op zijn armbandje. Deze armbandjes zijn makkelijk te bestellen via internet. De meeste bandjes zijn waterdicht en verstelbaar (dus lang te gebruiken!). Mocht je te laat zijn, schrijf dan met watervaste pen/stift jouw nummer op z’n hand! En bestel ze z.s.m. want ook op vakantie zijn ze super handig. Tip 2: begin je 06-nummer met +31!!

Oorkappen 

Tijdens Koningsdag zijn er veel leuke muziekevenementen. Mocht je nou veelal de straat opgaan (vondelpark valt het wel mee, want er zijn veel speeltuintjes waar het niet om de harde muziek draait), dan kan je overwegen om oorkappen op te zetten bij je kind om de tere gehoorkanaaltjes een beetje te beschermen. Oordoppen kunnen ook, maar hebben een minder dempende werking.

Plek afspreken als je elkaar kwijt bent

Met iets oudere kinderen kan een ontmoetingsplek heel erg handig zijn. Een plek die niet te groot is, is hierbij handig. Evenals een opvallend gebouw, speelrek of bijv. een bar. Ook met iets kleinere kinderen kan je afspreken waar ze allemaal wel mogen komen. Wat bij mijn zoon vaak helpt, is hem laten herhalen wat we hebben afgesproken. Als kinderen het namelijk actief en hardop zeggen, triggert dit hun brein!
Ik spreek vaak met oudere kinderen het volgende af; ben je elkaar kwijt, scan de omgeving, zie je niemand? Ga dan terug naar waar je elkaar voor het laatst hebt gezien en daar blijf je op elkaar wachten.

Overlevingspakket

Het overlevingspakket scheelt natuurlijk per kind, maar extra luiers, een rompertje en flesvoeding is erg fijn als je met een baby op pad gaat. Maar ook voor oudere kinderen kan wat extra kleding handig zijn (na modderstampen of uitglijden in een plas), net als een flesje water, wat pakjes drinken en gezonde tussendoortjes.

Eerder slaapje

Heb je ook zo’n kind die alleen maar in zijn eigen bed in slaap valt? Dan kan je het middagslaapje vervroegen. Zo kan je daarna fris en fruitig naar buiten!! En heb je minder kans op een chagrijnig of moe kind.

Oppas regelen?

Mocht je nou toch teveel zin hebben in een ouderwets Konings-feestje met z’n tweeën? Kijk bijvoorbeeld opa en oma lief aan en laat je (kleine) kindje thuis! Kan jij lekker een feestje vieren en hebben opa en oma weer een heerlijk momentje alleen met de kleinkindjes. Voor iedereen een feest!!
Voor ons dit jaar gelukt op Koningsnacht; met z’n allen een leuk feest en de volgende dag wat activiteiten met alle kids! Mooie combi dacht ik zo!

Heel veel plezier vanavond en morgen!!

P.s. Doe jij ook mee met mijn ouder-challenge die 1 mei van start gaat?!?!

 

 

One thought on “Met je kind de drukte van Koningsdag in!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *