Opvoeden ouder-challenge

Een maand lang opdrachten over opvoeden in de rol als ouder. Leerzaam, intensief en een spiegel voorhouden. Stoere ouders die deze uitdaging durfden aan te gaan. Want waarom heerst er toch zo’n taboe op het feit dat je wel eens hulp kan gebruiken bij het opvoeden? Niet elke ouder heeft hiervoor gestudeerd en we moeten het wel allemaal maar gewoon kunnen en doen!

De afgelopen maand hebben een grote groep ouders deelgenomen aan mijn ouder-challenge, waarbij ouders uitgedaagd werden om eens kritisch naar zichzelf en hun eigen handelen te kijken.
Het was een intensieve maand, waarbij veel ouders aan de slag zijn gegaan. Er zijn veranderingen met een mooie bewustwording ontstaan. Ouders konden naar hun eigen gedrag kijken en zien wat dit voor een invloed op hun kinderen kon hebben. Het is fijn en knap als je eens kritisch naar jezelf kan kijken in je rol als ouder en kan inzien wat je van je kind vraagt (of niet vraagt!)

Dank jullie wel voor jullie deelname en fijne feedback. Jullie zijn er toch maar mooi mee de slag gegaan. Dat is een eerste stap! Wie durft nog meer bij mij aan te kloppen? Ga graag met je om tafel om met (vaak maar kleine) aanpassingen meer plezier in je gezin te ervaren!

Vaak heb je als ouder niet door wat jouw reactie, houding of vraagstelling aan je kind is. Maar dit kan grote effecten hebben op (het gedrag van) je kind. Met deze challenge hoopte ik ouders hier bewust van te maken. En aan de hand van alle respons die ik kreeg, lukte dit heel aardig! Hieronder wat feedback van ouders:

“Lorraine heeft me op een fijne manier een spiegel voorgehouden. Als het nu even niet soepel loopt met de kids haal ik in gedachten haar checklist erbij en pas ik mijn communicatie aan.”

“…de volgende nacht stond ik weer aan haar ledikant, maar met de kennis en bewustwording van de vorige nacht. Muziekje aan, paar woorden en ze viel weer in een diepe slaap. Waar ik dat geduld en energie opeens vandaan haalde? De bewustwording wat mijn trigger was, een gebroken afspraak met mezelf. Dank Kies-Lorraine!!” 

“Wat een leuke en goede opdrachten! Vorige week dacht ik: wat goed, meteen het belangrijkste issue dat ik heb met de kinderen te pakken met je opdracht, maar deze week denk ik dat weer ;). Heel herkenbaar dus!” 

Nu mijn vraag aan jullie: durven jullie het aan? Wil je eens met me afspreken om te kijken wat er thuis gebeurt en wat misschien wel anders of soepeler kan?

Wil je met mij sparren om te kijken of een bedritueel beter kan? Zoals bij Lot: “Dankzij Lorraine duurt ons bedritueel nu geen uren meer, maar slechts een kwartiertje en valt hij alleen in slaap”.

Of beter eten aan tafel? Anne: “Lorraine heeft ons inzicht gegeven wat ons kind nodig heeft en wat we moeten negeren. Nu we een mooi plan hebben is er voor iedereen duidelijkheid en wordt er zelfs gezellig gegeten aan tafel!”

Wil je bijvoorbeeld een plan bedenken over het zindelijk worden van je kind?      Inge: “Onze dochter plast en poept ineens op de wc, terwijl ze dat nooit wilde thuis! Door dit plan merkte we dat wij haar op de verkeerde manier aandacht gaven en dat juist dit de trigger was dat ze liever in haar luier poepte!”

Kan je kind soms gewoon niet luisteren of schiet hij ineens in een emotie?  Nicole: “Lorraine geeft me inzicht in de ontwikkelingsfase waar m’n kind in zit. Dit geeft mij meer duidelijkheid waar gedrag vandaan kan komen. En mindere focus op niet goed gaat.”

Ik wil dolgraag met je sparren. In mijn praktijk zie je vaak na een consult van 1 /1,5 uur al grote veranderingen. Ik zeg het zo vaak; niet iedereen heeft gestudeerd voor het ouderschap. We doen allemaal maar wat we denken dat het beste is, maar soms is het gewoon heel lastig en weten we het even niet. Proberen we van alles maar lijkt het niet te werken. Dat is de reden dat ik ben gestart met deze praktijk, juist om je zonder oordeel, maar met een open mind en hart te adviseren, maar vooral om samen te sparren en tot een mooie oplossing en conclusie te komen! Ik denk graag met je mee en kan wellicht wat meer inzicht geven in ontwikkelingen van een bepaalde leeftijdsfase en dit koppelen aan een bepaald gedrag of ritueel. Onze kleine bloedjes zijn ons alles waard, maar we mogen onszelf hier niet in vergeten. Wie sterk en zelfverzekerd in zijn schoenen staat en daar een actie aan koppelt, voelt zich prettiger en zet ook makkelijker door. Dit is voor kinderen prettig, verhelderend en uiteindelijk dus voor iedereen erg fijn! Dus; bel me!!

 

*De gebruikte namen zijn om privacyredenen gefingeerd.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *