vakantie met je kind

De meeste scholen zijn al een weekje vrij en de laatste scholen in Amsterdam hebben afgelopen vrijdag alle leerlingen uitgezwaaid. De vakantie met je kind is gestart! Zes weken vrij! Wat een heerlijk tijd! Ik kan me zoveel vreugde herinneren als kind als de laatste week (en vooral de laatste dag) van de vakantie inging! Nu hoor ik vaak ouders een paar weken voor de vakantie een beetje zuchten, want het zijn toch ook best lange (en zware) weken.

Ik schreef er al eerder over; de vakantie komt eraan of is gestart. Leuk, maar ook best pittig om je kind(eren) 6 weken thuis te hebben. Dat vergt toch wat geregel en organisatie. Want na een eventuele vakantie blijven er redelijk wat weken over die moeten worden ingevuld. Kinderen kunnen anders reageren, omdat het ritme en de regels wat vervagen. Hier kunnen niet alle kinderen goed mee omgaan.

Mocht je hier tegenaan lopen en willen spuien dan kan je altijd contact met me opnemen, want de kortingsactie geldt nog steeds!

Hier wat praktische tips;

Planning maken met je kind
Wat een fijne start van de vakantie kan zijn, is een planning maken wat je kind de vakantieweken gaat doen. Zo maak je samen een overzicht, weet je kind wat er te wachten staat en kan ie zich verheugen op wat komen gaat!

Goede afspraken
Maak samen met je gezin goede afspraken over welke regels gelden op vakantie. Jullie zitten in een nieuwe en andere omgeving dan thuis en daar gelden bepaalde regels. Bijv. Mogen ze alleen naar het zwembad, het meer of de zee? Mogen ze spelen in het speeltuintje? Weten ze de weg terug te vinden naar de tent of het huisje als je bijvoorbeeld op een camping staat?

Dan nog wat praktische tips om een dagje strand, pretpark of park goed door te komen;

Armbandje
Ik heb het al wel eens eerder gemeld, maar bandjes met telefoonnummers zijn fijn! Vooral de zachte, elastische bandjes. Kinderen hebben er geen last van, het is zacht materiaal en het valt op!
Ik heb ze van goedgemerkt en ik vind ze heel erg fijn. Ze bieden een snelle service en de bandjes zijn makkelijk te bestellen.

Foto
Ga je naar een pretpark? Maak in de ochtend een foto van je kind in het outfit dat ze die dag aanhebben. Zo kan je deze foto laten zien, als je je kind op de een of andere manier toch kwijtraakt. Dit is makkelijker zoeken naar je kind!

Zand
Een dagje strand is leuk! Maar dat zand dat overal zit… en niet zo makkelijk is weg te wrijven… Neem babypoeder voor billetjes mee! Strooi het over het lijfje van je kind, zo veeg je snel en zacht al het zand weg!
Een flesje water in de auto leggen en afspoelen kan natuurlijk ook. Iets minder handig omdat je kind dan nat is, maar het i.i.g. zit een stuk fijner op weg naar huis! Maar let op dat het water niet te heet is! (en geen lege flessen in de auto laten liggen, i.v.m. kans op brandgevaar!)

Vliegen
Nog wat tips voor als je gaat vliegen:

Weet dat je alles mee mag nemen als je met een baby of klein kind vliegt! Alle potjes, flesjes melk, knijpzakjes fruit, flesje water en drinkbekers met bijv. appelsap mogen mee! Ze checken of het vloeistof in orde is en bij een JA kan je het allemaal meenemen. Vooral fijn om dit bij je te hebben zodat je kind goed kan drinken bij stijgen en landen (en dus slikken ter voorkoming van de druk op zijn oortjes).
Zelf heb ik ooit de tip gekregen van een arts om je kindje preventief een zetpil te geven als ze al een klein beetje tegen een verkoudheid of griepje aanhikken. Zo voorkom je eventuele schade aan oortjes o.i.d. Het kan geen kwaad en je kindje heeft er baat bij!

Vallen en stoten
Neem vallen en stoot-gel mee van VSM voor als je kindje valt en je geen koude kraan binnen bereik hebt. Deze gel zorgt voor een koeling en helpt bij zwellingen tegengaan.

Verder neem genoeg zetpillen mee! Mijn ervaring is dat deze zetpillen niet overal (in de juiste dosering) te halen zijn en het is wel zo prettig als je dit je kindje kan geven als hij ziek is.

Babyfoon
Let op of je babyfoon genoeg bereik heeft en of je eventueel Wi-Fi hebt zodat je een babyfoon-app aan kan zetten. Zo krijg je iets meer vrijheid als je kindje slaapt en jullie nog even wat willen drinken als je kindje slaapt. Wij gebruiken de Babyfoon 3G – app (https://www.babymonitor3g.com/nl/)
Toen wij dit niet hadden, baalden we goed. Misschien dan handig om een walkie talkie-babyfoon mee te nemen. Hierdoor heb je een beter bereik en geeft het meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld de Alecto DBX-92 PMR Babyfoon met groot bereik, hier heb je bereik tot 3 kilometer en is uitbreidbaar.

Hydrofiele doeken
Ook altijd handig om mee te nemen zijn grote hydrofiele doeken. Handig om je kind toe te dekken, op te laten spelen, af te drogen of ruimtes af te scheiden.

Tot slot;
Geniet!
Geniet vooral van de vakantie met je kind en Kies-Lorraine wenst je een super fijne zomervakantie, maar is uiteraard bereikbaar voor hulp! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *