het is een fase

“Mijn kind slaapt steeds best onrustig, maar het zal wel weer een tandje zijn…”
“Mijn kind wil niet zelf in slaap vallen, maar het was ook wel een drukke dag met veel prikkels…”
“Mijn kind slaapt steeds vaker tussen ons in, ze wil niet meer in haar bedje liggen en tja, we moeten toch werken morgen…”
“Mijn kind eet niet goed, dat komt vast omdat hij moet wennen aan een andere omgeving…”

Ik hoor ouders dit vaak zeggen… eindigend met “Het zal wel een fase zijn…”
Zeg jij ook vaak dat je kind een sprongetje heeft en daardoor minder goed slaapt, eet, luistert, speelt etc.? Ergens kan het daar natuurlijk wel vandaan komen, maar dan wil het nog niet zeggen dat het iets is wat er in moet gaan sluimeren…

Iets aanleren is makkelijker dan iets afleren.

Ik probeer ouders altijd LANGE TERMIJN te laten denken. Ik snap dat je morgen moet werken, dat je geen strijd wil in de nacht en liever (door)slaapt. Maar is de oplossing dan om je kind bij je in bed te leggen, zodat dit op een gegeven moment een standaard wordt?

In de meeste gevallen is het ook okay als je de teugels iets laat vieren, maar in mijn praktijk zie ik ook kinderen waarbij dit toeneemt en het groter wordt en de strijd dus ook.

Als je dit geen probleem vindt, dan moet je het zo laten. Dan ben ik de laatste die daar iets van zal zeggen… Maar zegt je onderbewuste ergens dat je dit niet wil… dan kan je daar iets aan doen!! En het is echt niet gek als je daar wat hulp bij krijgt…

In mijn praktijk heb ik al veel ouders kunnen helpen met slaappatronen en -ritmes, doorslapen, in slaap komen.
Ook eten en het weer gezellig hebben aan tafel is een terugkomend onderwerp.
Zindelijk worden en blijven is ook iets waar ik je mee kan helpen.
Ervaar je het als een pittige fase om je baby tot dreumes en peuter te zien groeien? Is de NEE!-fase heftig en wil je handvatten en meer inzichten waarom je kindje zo reageert?
Is het lastig om met je partner op een lijn te komen en blijven? Kinderen voelen dit feilloos aan om dit nog eens extra aan te wakkeren. Juist door met mij te sparren, kan je meer rust in je gezin gaan ervaren en zekerder worden als ouders.

Doorbreek de lastige fases! Maak een afspraak en maak deze fase kortdurend en laat het niet tot iets groots insluimeren!!

Ik spar graag met je en hoop het weer gezellig te maken in jullie gezin!! Vaak volstaat een consult al om beweging te krijgen bij jezelf en je kind.

Lorraine heeft ons op een fijne manier geholpen met een nieuwe slaaproutine voor onze kids. En het is gelukt! Het naar bed gaan gaat veel soepeler en sneller.
Judith, moeder van zoons 5 en 2 jaar

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *