ouderschapscursus

Schrijf je in onderaan deze pagina!

Wil jij een leuke, praktische, luchtige ouderschapscursus om, samen met andere moeders, meer zicht te krijgen op het eerste jaar met je baby?

Waarom deze ouderschapscursus?

Als je zwanger of ouder bent, heeft iedereen wel een mening over opvoeden! Is het nu bijvoorbeeld juist goed of niet om je kindje te laten huilen tijdens het inslapen of is dat slecht voor de hechting? Mag je je kind dan oppakken of juist niet? Lees mijn blog waarom mijn idee voor een ouderschapscursus ontstond met een onderbouwing van hoogleraar historische pedagogiek René van der Veer. 

Over mij

Naast mijn ervaring als orthopedagoog, ben ik ook ervaringsdeskundige (moeder van twee kindjes) en heb ik deze verschillende adviezen ook gelezen en aangehoord. Mij gaf het veel rust door van te voren een plan van aanpak te hebben bedacht hoe ik het wilde gaan doen. Juist omdat ik erover had nagedacht (en omdat wat ik had bedacht, ook goed voelde), was ik zekerder en dat gaf rust. Niet alleen voor mij en mijn vriend, maar ook zeker voor onze kindjes. Zij hadden ouders met een plan, een missie en vertrouwden dat dit kon werken. Dat zorgt voor een teamgevoel en brengt rust. Je kan elkaar helpen en motiveren op lastige momenten en doorzetten!

Wil jij:

– Weten welke ontwikkelingen je baby door gaat maken?
– Meer informatie over (veilige) hechting en de wereld ontdekken?
– Weten wat sprongetjes zijn en welke sprongetjes je kan verwachten? En weten wat je daarmee kan doen?
– Weten wat je kan verwachten over slaapjes, ritmes en doorslapen?
– Praktische tips over:
    – slaapjes
    – eerste hapjes
    – eerste tandjes
    – vaccinaties
    – eerste vakantie
    – samen op pad

Wat levert de ouderschapscursus op?

Tijdens deze ouderschapscursus zal ik je niet vertellen wat je moet doen. Ik geef je verschillende scenario’s en verschillende opties wat je kan doen. Je kan zelf bepalen wat goed voelt en daar mee aan de slag gaan. De cursus is een praktische voorbereiding op het ouderschap, met ruimte voor humor en handige informatie. Het is een heel toegankelijk samenzijn waarin je wordt voorbereid op wat komen gaat. Ik geloof er in dat als ouders beter voorbereid zijn op het eerste jaar, zij zekerder zijn en dus beter in staat zijn om te genieten van hun kindje (en van elkaar!).

Uit onderzoek blijkt dat effecten van soortgelijke ouderschapscursussen mooie resultaten behalen:
– Moeders ervaren minder depressieve klachten en minder angst;
– Ouders ervaren beiden minder stress en hun welzijn verbetert;
– Het slaapgedrag van de baby verbetert;
– De sociaal-emotionele vaardigheden van de baby zijn op langer termijn beter;
– De samenwerkings- en partnerrelatie verbetert. Zo ontstaat er meer warmte en een hechtere band tussen jou en je partner.

Hoe zit de bijeenkomst er uit?

Duur: eenmalige bijeenkomst van 1,5 uur
Kosten: €55,00 p.p. (of koppel)
Wanneer: zie onderaan de pagina voor beschikbare data of neem contact op voor een individuele sessie
Welke fase: in de laatste fase van je zwangerschap. Ik ben van mening dat je er dan de meeste tijd voor hebt en je dan ook bewuster gaat zijn over wat er komen gaat. En als je in je verlof zit, heb je daar ook tijd voor!
Voor wie: Lang leve de hormonen, nesteldrang en een goede voorbereiding! Daarom denk ik dat met deze bijeenkomst het meest geschikt is voor moeders, maar vaders zijn ook zeker welkom!

Optionele vervolgcursus:

Duur: individuele bijeenkomst van 1,5 uur.
Kosten: hiervoor hanteer ik mijn uurtarief van €80,00. Juist omdat we dan kunnen inzoomen op een meer persoonlijk plan.
Wanneer: vanaf dat je kindje 3 maanden oud is.
Je bent uit je eerste bubbel en je gaat op naar de volgende fase. Je baby krijgt meer ritme en het eerste hapje komt er aan! Het is dan handig om een opfris-bijeenkomst te hebben.
Ook heb je dan waarschijnlijk veel vragen waar je tegenaan loopt en die beantwoord ik graag!
Voor wie: ik zie deze bijeenkomst het liefst samen met je partner. Fijn om dan echt samen een plan te maken en hier voor te gaan! Meld je dan hieronder aan!

LET OP!
Schrijf je je in samen met iemand anders, geef dat dan aan in het opmerkingen veld. Jullie krijgen dan beide €4,95 korting.

Cliëntenstop
Mijn praktijk heeft momenteel een cliëntenstop, om kwaliteit en zorg te kunnen bewaken en waarborgen. Alleen d.m.v. het invoeren van een cliëntenstop kan voldoende zorg en aandacht besteed worden aan de bestaande cliënten.