Kies Lorraine - Contact

Lieve jij, zie jij ook soms op tegen naar school gaan? Om te leren en de hele dag te moeten luisteren? Om stil te moeten zitten? Gaat het soms wat moeilijk om met vriendjes te spelen? En heb je gewoon niet altijd zin om te luisteren naar de juf of je mama en papa? Wil je niet alles eten en ook niet meteen gaan slapen? Soms helpt het als iemand anders eens goed naar je luistert en je helpt om alles eens op een rijtje te zetten. Samen kijken wat wel goed gaat en samen bedenken hoe al het lastige beter kan gaan. Zowel op school als thuis.

Begeleiding voor kinderen
Iedereen is uniek en ontwikkelt zich op hun eigen manier. Soms gaat het alleen niet helemaal zoals je dat zelf bedacht hebt en heeft je kind misschien wat hulp nodig om de wereld om zich heen wat beter te begrijpen. Te begrijpen wat hun omgeving van hen wil als ze thuis zijn, hoe ze beter kunnen spelen met hun vriendjes en het fijner kunnen hebben om te leren in de klas.
Als ze niet helemaal lekker in hun vel zitten, kunnen ze zich misschien wat anders gaan gedragen, misschien wat vijandig zijn, of in zichzelf gekeerd of misschien juist druk. Dan is het fijn om met iemand te praten die hen helpt de wereld om hen heen weer wat beter te begrijpen. Want als je je afwijkend en anders gedraagt, kan dat een probleem vormen in de gezinssituatie, op school of in het sociale leven. Kinderen communiceren anders dan volwassenen, omdat nog niet alle vaardigheden zijn ontwikkeld.