Kies Lorraine - Ouder

Lieve ouder, ben je soms ook zo moe? Zie je op tegen bepaalde delen van een dag, zoals het eten of je kind naar bed brengen en laten (door)slapen? Lukt het niet goed om een ritme te vinden op een dag? Of moet je weer naar school om te praten over hoe het nu weer gaat en horen ze gewoon niet wat je als ouder wil vertellen? Soms is het fijn om je hart te luchten, wat praktisch advies te krijgen en eens te brainstormen wat er op een dag allemaal goed en minder goed gaat. Het lucht op en je kan weer door i.p.v. steeds de strijd aan te gaan. Ook is het fijn om eens met iemand naar school te kunnen gaan om samen weer op een lijn te komen. Samen je kind weer te zien en met een positieve vibe verder te gaan.

Begeleiding voor ouders
Ouder zijn is niet altijd even makkelijk. Onze rol als ouder is één van de meest bijzondere en tegelijkertijd één van de lastigste avonturen in ons leven. En ja, het is dus heel normaal dat je als ouder soms even niet weet hoe je het beste met je kind kunt omgaan. Dat je soms je kind wel achter het behang zou willen plakken! Jij of je kind kunnen in een situatie zitten waarin je er simpelweg samen niet zo goed uitkomt. Om kinderen te begrijpen zal je je moeten verplaatsen in hun belevingswereld en zal je vooral de juiste vragen moeten stellen. En dat is niet altijd heel makkelijk.

Dan kan het fijn zijn om met iemand te praten die je begrijpt. Iemand die je in een vertrouwelijk gesprek alle vragen kunt stellen die je niet aan andere mensen durft te stellen. Die begrijpt dat je soms niet altijd de ouder bent die zou willen zijn, gewoon omdat je soms gewoon veel ballen hoog moet houden. 
De in jouw ogen ‘rare vragen’ zijn voor mij heel gewoon. Samen kunnen we kijken wat er precies aan de hand is. En welke handvatten je nodig hebt om weer verder te kunnen.