Emoties versterken elkaar


In een gezin versterken emoties elkaar. Je leeft intensief met elkaar samen en bent emotioneel bij je kind betrokken. Je probeert je kind te helpen door z’n gevoelens te benoemen, hem af te leiden, te negeren of grenzen te stellen. Maar af en toe kan het zijn dat je geduld gewoon helemaal op raakt. Logisch, want je eigen gevoelens spelen hier ook mee. Hierdoor kan je in een flink conflict met je kind verzeilt raken. Je kind is boos, jij wordt boos, je kind wordt nog bozer enz.
Doordat je als vader of moeder zo sterk met je kind verbonden bent, is dit onvermijdelijk. Dit gebeurt elke ouder. En dit maakt dat het een extra grote uitdaging is om goed om te gaan met de emoties van je kind.

Heeft jouw kind moeite met het controleren van z’n emoties? Wil je meer praktische handvatten als ouder om het thuis weer gezelliger te hebben? Kan je wel hulp gebruiken om op een lijn te komen met school?

Kan je hier advies bij gebruiken of heb je er een vraag over? Dit kan heel gemakkelijk! Stel jouw vraag via een e-mail of vul je vraag in via onderstaand invulformulier. Je krijgt dan zo snel mogelijk persoonlijk advies van mij. Als je liever telefonisch of Skype consult hebt kan dat ook! Ook kan er een door jullie gemaakt filmpje worden gestuurd waar ik naar kijk en feedback op geef. Daarnaast is het ook mogelijk om naar een bepaalde moeilijke situatie te komen kijken (zowel thuis, buiten of op school).