Kies Lorraine - Wie Ben Ik

Ik ben Lorraine Klinkers, moeder van twee kinderen en woon in Amsterdam. Na jarenlange ervaring als orthopedagoog, gewerkt te hebben bij de Raad van de kinderbescherming en in het onderwijs, heb ik mijn baan als adjunct-directeur opgezegd om mijn droom te verwezenlijken. Ik wil graag kinderen en hun ouders helpen op een zo praktisch mogelijke manier. Als het even niet zo lekker en soepel loopt thuis, wanneer je kind niet lekker in zijn/haar vel zit en/of je hem/haar ziet strubbelen met emoties en gevoelens. Wanneer je voelt dat je opziet tegen bepaalde gebeurtenissen op een dag. Bijvoorbeeld het eten- of het bedritueel.

Mijn missie is om mijn ervaring als orthopedagoog in te zetten en om met mijn onderwijsachtergrond kinderen en hun ouders te coachen. Ik ben breed inzetbaar om het systeem rondom een kind en het gezin praktisch te begeleiden en te coachen. Mijn insteek is brainstormen met ouders en kinderen over het probleem waar ze tegen aan lopen. Ik wil hen graag coachen en verder op weg helpen door vooral een praktische insteek te maken waarmee ze meteen aan de slag kunnen.

Daarnaast kan ik een schakel zijn tussen ouders, kinderen en scholen, waarbij het belang van het kind steeds voorop staat. Ik zie regelmatig dat er strubbelingen ontstaan omdat scholen en ouders elkaar niet vinden in het gesprek als er zich moeilijkheden ontwikkelen bij kinderen op school en in de klas. Ik herken vaak het verband met hoe iets thuis gaat en hoe dit een uitwerking heeft op school én andersom.

Ik werk met een eerlijke, open en transparante aanpak. Ik geloof in preventieve aanpak, zodat problemen niet groter hoeven te worden als ze nog klein zijn (en voor het eerst zichtbaar worden). Het kind staat bij mij centraal en vanuit kindfactoren zal ik werken naar een zogenaamde systeembegeleiding, waardoor de focus weer op de ontwikkeling en het welzijn van het kind komt te liggen.