slaapprobleem kind 6-12 maanden

Mijn baby slaapt niet

Als je al een tijd slaapproblemen ervaart bij je baby vanaf 6 maanden, kan je in principe beginnen met slaapcoachen. Want baby’s vanaf 6 maanden zijn er fysiek en mentaal klaar voor.
Dan kunnen bijvoorbeeld ‘slaapassociaties’ zoals wiegen en in slaap voeden vervangen worden door dingen die de baby zelfstandig kan doen om in slaap te vallen, zoals een met doekje of knuffel knuffelen. Belangrijk is hier ook dat je anders handelt als ouder. Je baby leert slapen zoals kinderen leren fietsen: stap voor stap, eerst een loopfiets, dan met zijwieltjes; steeds wat zelfstandiger tot ze het zelf kunnen zonder hulp. Zo doe je dat ook met het slapen, steeds meer afstand nemen van je kind, stap voor stap.

N.a.v een intake-formulier en een ingevuld slaapdagboek gaan we samen aan de slag. We maken een plan die aansluit bij jullie kind, maar ook bij jullie als ouder. Want jullie gaan het doen! Ik coach jullie als ouder door de eerste fases heen. 

 • Slaapprobleem baby vanaf 6 maanden tot 1 jaar
 • Telefonische kennismaking van 15 minuten
 • Consult van 1,5 uur
 • Uitgebreide evaluatie van je kind en de slaapproblemen
 • Een slaapplan op maat
 • Informatie over slaap bij kinderen
 • Indien nodig dagelijks een contactmoment tijdens de 2 coachingsweken
 • 30 belminuten tijdens de 2 coachingsweken
 • Een eindgesprek ter afronding
 • Indien nodig een extra coachingsweek
 • 45 belminuten tijdens de 3 coachingsweken

Tips & tools

Willen jullie het slaapprobleem van je baby oplossen? 

Willen jullie je kind de ruimte geven deze belangrijke vaardigheid, namelijk het zelf leren slapen, onder de knie te krijgen?

Zie je het slecht slapen van je kind niet meer zitten, heb je al tijden slechte avonden, nachten en vroege ochtenden? Wil je graag verandering in jullie huidige situatie en wil je graag de controle terugkrijgen over het slapen van je kind en natuurlijk je eigen leven?

 Neem contact op als je je herkent in onderstaande;

 • Je hebt het gevoel dat je alles al hebt geprobeerd en dat niks echt goed werkt
 • Je bent moe, uitgeput en radeloos en wil dat er nu iets verandert
 • Het kost je veel tijd om je kindje in slaap te krijgen – Je kindje wil alleen slapen als je naast hem ligt, hem sust of zijn handje vast houdt – Je kindje valt alleen in slaap als hij gevoed, vastgehouden of gewiegd wordt
 • Je kindje wordt meerdere keren per nacht wakker en komt zelf niet meer in slaap – Hij wil vaak gevoed worden ‘s nacht – Hij eindigt ongewenst altijd wel weer bij jullie in bed – Je kindje wordt heel vroeg wakker in de ochtend
 • Je kindje maakt alleen maar korte slaapjes overdag

Hoe ga ik te werk als slaapcoach?

Ik stop pas met de coaching als alle doelen zijn behaald, ouders en kind weer hun nachtrust terughebben en het slaapprobleem van je baby is opgelost.

Samen starten we met het in kaart brengen van het slaap- en voedingspatroon en de gezinsdynamiek. Belangrijk is het dat jullie als ouders een einddoel neerzetten voordat we starten met de coaching. De wondervraag: “Stel je voor dat dit traject is afgerond en de situatie is helemaal geworden zoals je hoopte. Waaraan zou je dat merken?”

Persoonlijk consult
Tijdens een persoonlijk consult bij ouders thuis stellen we samen een slaapplan op specifiek gericht op jullie kind en jullie situatie. Jullie zullen hier zelf mee aan de slag gaan, met duidelijke afspraken en regels die jullie als ouder gaan nastreven.

Ik ben beschikbaar voor vragen als het niet gaat zoals besproken, en zal jullie door moeilijke momenten heen coachen.

We zullen kijken naar de overgang van ledikant naar junior bed of van de ouderslaapkamer naar hun eigen kamer. Ook kijken we naar de fase waar je kind in zit, en zullen we een schema maken voor eventueel afbouwen van voedingen (en speentjes) in de nacht. De slaapjes overdag worden als belangrijk onderdeel gezien, dus ook dit wordt onder de aandacht gebracht. Het ontwikkelen van slaaponafhankelijkheid: kinderen en ouders moeten vertrouwen krijgen dat het kind zelf in slaap kan vallen, of dat nu aan het begin van de dag is of tijdens de nacht.

Ook kan ik aandacht geven aan andere uitdagingen die eventueel thuis worden ervaren.

Toen mijn zoon 7 maanden was, waren we moe van de rommelige nachten. Hij sliep wel eens een paar uur achter elkaar door, maar daar zat geen regelmaat in. We twijfelden enorm wat we hiermee moesten. Daarom een traject met Lorraine ingegaan. Wat een opluchting toen we na 2 weken ineens iets anders konden doen dan wiegen, sussen en in zijn kamer zijn. We leggen hem in bed en halen hem er de volgende ochtend uit; wat een droom!

Sacha, moeder van zoon 8 maanden

Alles al geprobeerd? En nog steeds met je handen in je haar? Neem dan nu contact op!